top of page
About

Profiel

Roberto Payer

Roberto-Payer-_cluster-general-manager-Hilton-Amsterdam-en-Waldorf-Astoria-Amsterdam-1.jpg

Loopbaan

Roberto Payer is in 1950 geboren in de buurt van Venetië, deed de hotelopleiding en begon in 1969 bij Hilton International in Amsterdam. Hij volgde cursussen op het gebied van F&B, Accounting en Finance aan de Cornell University in de U.S.A. en vervulde vervolgens functies in binnen- en buitenland. In 2005 is hij Cum Laude geslaagd voor zijn Bachelor of Business Administration aan de Hotelschool in Leeuwarden. 

 

Zijn loopbaan begon hij in Hilton Amsterdam, waar hij diverse functies doorliep alvorens de overstap te maken naar Hilton Schiphol. Hier vervulde hij Marketing en Sales functies en werd hij benoemd tot Rooms Division Manager. Een kort uitstapje naar het Rome Cavalieri Hilton volgde, waarna hij terugkeerde naar Amsterdam als Executive Assistant Manager. In 1988 werd hij benoemd tot General Manager van het Hilton Rotterdam om in 1991 wederom terug te keren naar Hilton Amsterdam, maar nu in de rol van General Manager. In die rol gaf hij onder andere leiding aan de grote vernieuwing van het hotel tussen 1998 en 2000. In 2009 onderging ook het befaamde Italiaanse restaurant Roberto's (genoemd naar Roberto Payer) een metamorfose en introduceerde gerechten volgens Payer's 'Pure Italiaanse Keuken). In 2013 werd Payer tevens benoemd tot General Manager van het nieuw geopende Waldorf Astoria Amsterdam.

89114043_1553916464761767_6549784586203693056_n.jpg
67830987_1354085024744913_3856946512311353344_n.jpg

Netwerk

Roberto Payer is actief in de culturele en sociale sector. Zakelijk en privé omarmt en ondersteunt hij hospitality events in relatie tot het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Concertgebouw en Muziektheater (opera). Hij is o.a. ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, lid Adviesraad Stenden, international school of Hospitality Management (sinds 2006), lid Raad van Toezicht TIO (Hogeschool Toerisme en Hospitality, sinds 2005), bestuurslid Stichting Chocoa (sinds 2000), Bestuurslid en voormalig voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland (sinds 1999), ambassadeur van Ospitalita Italiana (Italiaanse restaurants), lid Raad van Commissarissen van Yarden (sinds 2011), Voorzitter Tulp Festival (sinds 2013); Ledenraadslid Rabobank (2014) en president commissaris van PAN Amsterdam (sinds 2015). Ook is hij een veelgevraagd gastspreker/docent over het onderwerp “gastvrijheid” voor alle geledingen van de maatschappij.

 

Onderscheidingen

In januari 1995 was Roberto Payer de eerste laureaat met de titel Meest Markante Horeca Manager van het Jaar 1994, een onderscheiding ingesteld door de vakorganisatie Koninklijk Horeca Nederland. In 2009 kreeg hij tijdens zijn 40-jarig jubileum bij Hilton de Frans Banninck Cocq Penning van de Burgemeester van Amsterdam voor zijn verdiensten voor de stad Amsterdam. Roberto Payer werd in 2015 uitgeroepen tot General Manager of the Year 2015 van Hilton Worldwide Europe Middle East & Africa. In augustus 2016 werd Roberto Payer genomineerd als een van de vijf Best of the Best Hotelier of the Year tijdens de jaarlijkse prestigieuze verkiezing van de Virtuoso Travel Experts Group. In april 2020 werd Roberto Payer gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

​

In 1998 is Roberto Payer door de Italiaanse President Scalfaro benoemd tot Cavaliere della Repubblica Italiana; in 2003 door President Ciampi tot Commendatore della Stella della Solidarietà Italiana en in 2012 werd Payer door President Napolitano bevorderd van Commendatore tot Grande Ufficiale (grootofficier), de hoogste orde van de “Ordine della Stella d’Italia”.

 

In april 2020 is Roberto Payer bij de jaarlijkse lintjesregen, voorafgaand aan Koningsdag, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten als hotelier en voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties.

april 2022: Ondertekening samenwerking met D&B

Persfoto-D&B-&-Roberto-Payer---Nina-Slagmolen04-april-2022_-11.jpg
bottom of page